Smiley fødselsdag

Smiley fødselsdag

Shop efter
Filtrer efter
Pris

Gør klar til Smiley fødselsdag hos Festkassen

Smileyen – det smilende gule ansigt har i mange år været en fast bestanddel af alverdens sms’er, e-mails, chatrooms, osv.

Festkassen giver dig mulighed for at pynte op til Smiley fødselsdag – med det store smil på ansigtet. Men først skal vi kigge lidt på Smileyens baggrund og historie.

Hvordan opstod Smileyen?

Smileyens historie kan dateres tilbage til 1958. Den første Smiley-illustration blev anvendt som tryk på en sweatshirt, der blev udloddet som præmie i forbindelse med en konkurrence på en amerikansk radiostation.

Den klassiske Smiley, vi kender i dag, på gul baggrund og med ovale øjne, blev tegnet i 1963 af amerikaneren Harvey Ball. Det smilende ikon gik i årene sin sejrsgang over hele USA akkompagneret af sloganet Have a Happy Day. Det gule Smiley-ikon optrådte på alt fra t-shirts, badges, caps og diverse andre accessories.

Den første computer-genererede Smiley kan dateres meget nøjagtigt. Den blev nemlig indtastet den 19. september 1982 kl. 11:44 på Carnegie Mellon University i Pennsylvania, USA. Det var professor Scott E. Fahlman, der udviklede teorien om at de sammensatte tegn :-) i tekstbeskeder skulle indikere at noget var udtrykt med humor.  

Op igennem 1990erne blev Smiley-ikonet et ikon anvendt på millioner af mobiltelefoner dagligt og i email-korrespondancer.  

I dag er Smileyen et verdenskendt fænomen, der ikke længere begrænser sig til at være det smilende gule ansigt. Smileys eller emojier findes i dag i et utal af varianter og med alle udtryksformer – grædende, grinende, sure, rasende, frysende, svedende, overraskede, osv. Smileyen er et alment anerkendt kommunikationstegn, der for mange indgår lige så naturligt i det danske sprog som punktum og komma.

Festkassen – Køb flag til fødselsdag og alle andre festlige lejligheder

I Festkassens webshop har vi et stort udvalg af pynt til den helt store Smiley fødselsdag. Papkrus, servietter, papirdug, slikposer, vimpelbanner, hængdekorationer, balloner, emojikonfetti, stickers – alt sammen med flot Smiley print!

Vi leverer altid inden for 1-2 hverdage, og køber du får over kr. 450,- i webshoppen, så giver vi fragten.

Køb ind til Smiley fødselsdag lige her – så er du sikker på det helt store smil til fødselsdagen!  

© 2023 MJ Handel ApS. All Rights Reserved