Hvad er babyshower?

Et babyshower er en fejring af en graviditet, og afholdes til ære for den kommende mor og barnet, der er på vej. Babyshower afholdes typisk en måned eller halvanden før fødslen. I USA er babyshowers et kæmpe hit, og nærmest obligatoriske for de fleste vordende mødre. Traditionen er efterhånden også vidt udbredt i Europa, herunder Danmark. Til trods for at ordet ”babyshower” for mange nok har en moderne klang, og ofte betegnes som et hovedsageligt amerikansk fænomen, så har traditionen faktisk rødder helt tilbage til 1800-tallet i den vestlige verden.

Oprindeligt var baggrunden for et babyshower at hjælpe den kommende mor med ting, hun manglede til barnet. De fleste ved, at der er mange udgifter forbundet med at gøre klar til en babys ankomst i familien – og mange af disse ting er ikke billige. Derfor er det fortsat indlejret i de fleste babyshowers at der gives gaver til de kommende forældre og det ufødte barn. Det moderne babyshower, som vi kender det i dag, har i højere grad karakter af et surprise party eller en hyggelig komsammen, hvor den gravide kvinde og det ufødte barn fejres i hjemlige omgivelser.

Hvordan afholdes et babyshower?

Det er selvfølgelig op til dem, der planlægger det pågældende babyshower, hvordan forløbet for det enkelte babyshower skal være. Den eneste faste regel er, at den kommende moder ikke selv arrangerer sit eget babyshower. Normalt er det søskende, veninder, forældre og andre tætte relationer til den gravide, der arrangerer babyshower, og samler ind til gaver til de kommende forældre og det ufødte barn.

Arrangementet kan sagtens afholdes i den kommende mors hjem eller hos nogle af hendes nærmeste. Traditionelt afholdes babyshower i hjemlige omgivelser, der indbyder til hygge, latter og gode snakke om den forestående familieforøgelse. Det faktum at babyshower som regel afholdes en måned eller to før termin gør det også nemmere for gæsterne at købe kønsspecifikke gaver, da barnets køn på dette tidspunkt i mange tilfælde er kendt.   

Pynt og udsmykning til babyshower

Hvis man på forhånd kender barnets køn, er det altid nemmere at pynte op til et babyshower. Uanset om der skal arrangeres et babyshower for en dreng eller et babyshower for en pige, så har Festkassen et kæmpe udvalg til babyshower i både lyseblå og lyserøde farver til drenge og piger. Hvis barnets køn ikke kendes har vi også neutralt pynt og engangsservice. Rummet kan dekoreres med f.eks. guirlander og balloner. Bordet prydes med f.eks. festlige pyntesutter og rangler samt lyserødt eller lyseblåt service.

Festkassen har et kæmpe udvalg af babyshower pynt til den festlige dag. Sid hjemme i sofaen eller i din favoritstol og bestil direkte i vores webshop – det kan ikke være nemmere. På den måde sparer du en masse kostbar tid, som du eventuelt kan bruge til andre af forberedelserne til babyshower. Ved køb for over kr. 450,- får du desuden fri fragt på din bestilling. Se hele vores fine udvalg her på siden.

Blekagen til babyshower

En kendt og elsket tradition ved babyshowers, er den berømte Diaper Cake/blelagkage. Det lyder måske ikke umiddelbart som den mest lækre eller appetitlige kage … men er du inviteret til babyshower, og har hovedbrud over hvordan du nu bedst muligt undgår at spise et stykke af den der blekage, så kan du ånde lettet op. Blekagen er nemlig kun til pynt, som flot opsats på bordet.

Hos Festkassen har vi selvfølgelig også et flot dekorationskit til blekagen i vores sortiment, som du selv kan sætte dit præg på med masser af pynt. Blekagesættet indeholder base, banner og sløjfe i satin samt en flot topdekoration. Kagen opbygges med små bleer og f.eks. sutteflaske som midte til at stabilisere kagen. Den er nem at lave og meget dekorativ til denne anledning.

Kage, mad og gaver til babyshower

Den spiselige babyshower-kage er lige så vigtig. Der findes et hav af opskrifter samt inspiration på nettet. Servér kagen på flotte paptallerkner der passer til anledningen - lyserøde, lyseblå eller neutrale - både med motiver og ensfarvede. Udover kagen vil der typisk blive serveret lidt mad - f.eks. i form af brunch.

Gaverne er også et fast element af et babyshower. De gængse gaver er ting til forældrene og det kommende barn. Eksempler på gaver til babyshower kan f.eks. være en pusletaske, bodystockings, ammepude, babyalarm, sengetøj, blespand, babybadekar eller en kreativ babygavekurv med alskens ting til babyen, såsom sutter, bleer, babymos, osv.

Gå på opdagelse i Festkassens webshop, hvor vi har alt til et hyggeligt babyshower – uanset om det er pynt til bordet, engangsservice eller en blekage, du vil glæde den vordende mor med.

M

Mette

23.01.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Meget hurtig levering, modtog det allerede dagen efter.

Trustpilot
L

Linda

19.01.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Nem og hurtig service. Bestilte en fredag og allerede lørdag kunne jeg hente min pakke. Det gør jeg gerne igen

Trustpilot
M

Marley

02.12.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

DEJLIG EN GOD BUTIK, DEJLIG GOD SERVICE, DEJLIGT GODT UDVALG. MEDARBEJDERNE ER SÅ SØDE OG RARE DET BLIVER 5 STJERNER HER FRA Kh. Marley

Trustpilot
I

Ivana

10.11.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Altid en fornøjelse at handle hos festkassen, gode priser, hurtig service og søde og imødekommende personale ☺️ det kan helt klart anbefales

Trustpilot
M

Michelle

09.11.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Ualmindelig hurtig levering! Aflagde min ordre inden kl 13.30 en hverdag, og allerede selvsamme aften var den afsendt. Dagen efter om formiddagen kunne jeg afhente pakken! Et rigtig stort og varieret udvalg..

Trustpilot
T

Tobias

30.10.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Gode varer og hurtig levering Gode varer og hurtig levering. Mindre udfordring med varen som ikke skyldes festkassen selv men producenten blev løst hurtigt og ordenligt. Tak for god service.

Trustpilot
christian knudsen

christian knudsen

10.10.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Stort udvalg og hurtig levering. Kan klart anbefales.

Google
J

Jesper

10.10.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Godt udvalg, overskuelig webshop, hurtig levering

Trustpilot
H

Henriette

09.10.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Godt udvalg. Super hurtig pakning og afsendelse, eller man kan selv afhente på adressen.

Trustpilot
K

Katrine

09.10.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Virkelig god service Virkelig god service. Lækre varer og lyn hurtig levering.

Trustpilot
L

Lars

05.09.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Nemt og troværdigt. Hurtig ekspedition.

Trustpilot
O

Orfay

05.09.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Meget tilfreds Den laver de meste lækkere og perfekte sukkerfri sukkerprint

Trustpilot
L

Line

04.09.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Super god service !

Trustpilot
S

Stine

02.08.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Største ros herfra! Jeg bestilte igår, og har det i dag. Ekstremt venlig service i telefonen og nem hjemmeside at finde rundt på. Nu vil jeg bare glæde mig til at holde min datters 3 års fødselsdag med alverdens udsmykning fra festkassen.dk

Trustpilot
© 2024 MJ Handel ApS. All Rights Reserved